HaMi Paatunut pessimisti ja kyynikko ei joudu pettymään koskaan

Eurooppalaisia epäyhtälöjäMiksi EU perustettiin?
Alun perin tarkoituksena oli poistaa Saksan ja Ranskan historiallinen vastakkainasettelu.
Motiivina oli myös luoda kilpailukykyinen talousalue vastaamaan kaakkois-Aasian ja pohjois-Amerikan kauppahaasteisiin.
Lisäksi on maalailtu abstrakteja haaveita valtioiden keskinäisestä harmomiasta ja tasa-arvosta.
Mihin on tultu? Vasta nyt ja liian myöhään on alettu ymmärtämään, että EU:ssa keinotekoisesti nivottiin yhteen työmoraaliltaan ja rehellisyysperiaatteiltaan erilaisten kansojen tilkkutäkki, jossa keskinäinen harmonia ja tasa-arvo on mahdottomuus, koska EU ei erilaisia perinteitä, elämäntapoja ja moraalia muuksi muuta.
Erilaisuuden seurauksena tuli pakkotilanteita tukea Portugalia, Irlantia, Kreikkaa, Espanjaa, ja myöhemmin mitä todennäköisimmin Italiaa, jotta euro säilyttää valuuttana arvonsa. Näin EU on oman euronsa panttivanki, ja pakotettu jatkossakin vetämään perässään huonon taloudenpidon maita. Käytännössä ylivelkaantuminen, laiskuus ja epärehellisyys palkitaan antamalla lisää rahaa.

Neuvostoliitossa toimittiin aivan samoin kuin EU:ssa, eli yhteisvastuullisesti tuettiin keski-Aasian taloudellisesti jälkeenjääneitä tasavaltoja, ja lopputuloksena oli pysähtynyt ja kilpailukyvytön suljettu talousalue - kohtalo, joka odottaa myös EU:ta.
Vaikkakin euro on vapaasti vaihdettava valuutta, yksityisyritteliäisyys ja monipuoluejärjstelmä ovat sallittuja, EU on taloudellisesti keskusjohtoinen kuin Neuvostoliiton klooni.

USA liittovaltiona on toimiva yksikkö, sillä sen osavaltiot kulttuurisesti ovat hyvinkin samankaltaisia, mutta juuri se keskinäinen samankaltaisuus EU:ssa puuttuu.

EU:n utopistinen ja retrososialistinen taloudellinen tasapäistämispyrkimys johtaa aikanaan samankaltaiseen pysähtyneisyyteen ja kilpailukyvyttömyyteen, kuin Neuvostoliitossakin, sillä sisäiset varat sitoutuvat keskinäisiin tukiin.
Samaan aikaan globalisaation avulla omistavat luokat voitontavoittelussaan ovat enenevästi siirtäneet Euroopan teollisia työpaikkoja kaakkois-Aasiaan, jonka kanssa oli tarkoitus kilpailla, ja tilalle ei ole tullut korkean teknologian uusia työpaikkoja, sillä korkea teknologia on ulkoistettu Aasiaan, jossa sitä tullaan kehittämään itsenäisesti. Näin Euroopassa työttömyys lisääntyy, ja sitä vauhdittaa jatkuva maahanmuutto EU:n ulkopuolelta.

EU:ta odottaa yhteisvaluutassaan tasavertainen näivettyminen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat