HaMi Paatunut pessimisti ja kyynikko ei joudu pettymään koskaan

Onko Olli Rehn sumeilematon EU-taloushuijari?

  • Onko Olli Rehn sumeilematon EU-taloushuijari?
  • Onko Olli Rehn sumeilematon EU-taloushuijari?

Talouskomissaari Rehn avainasemassaan toistuvasti kiirehtii EU:n lainaeriä Kreikalle.

Kreikan kokonaisvelka lähentelee 400 miljardia euroa, mikä on takaisin maksettavaksi täysi mahdottomuus. Käytännössä Kreikan saamat EU-tukipaketit kiertävät suoraan saksalaisten, ranskalaisten ja muiden ulkomaisten suurpankkien kassaan vanhojen erääntyvien lainojen maksuina hyödyttämättä Kreikkaa mitenkään. Samaiset pankit alunperin luotottivatkin rapakuntoisen Kreikan suurvelalliseksi.

Tukipakettien jälkeen palataan aina lähtöruutuun, ja Kreikka tarvitsee uudelleen tukilainoja erääntyvien vanhojen lainojen maksuun. Samaan aikaan sen elinkeinoelämä ja siten myös sen velanmaksukyky on ajettu pohjamutiin EU:n pakottamilla rajuilla julkisen talouden leikkauksilla.

Miksi EU:ssa toimitaan näin järjenvastaisesti?

Saksan ja Ranskan johtajat vannoivat pitävänsä Kreikan eurossa. Tietenkin, kun Kreikan pitäminen eurossa takaa sen, että EU:n raharuletin kautta Saksan ja Ranskan suurpankit saavat saatavansa Kreikalle myönnetyistä EU-tuista.

Kun niiden saatavat on maksimaalisesti kuitattu, ääni EU:n kellossa muuttuukin, ja Rehn/komissio tekevät esityksen Kreikan lainojen nollaamisesta ja anteeksi antamisesta, kuten takuuvarmasti tulee myös tapahtumaan.
Olemme siis koko ajan tukemassa pankkeja Kreikka-tuen nimikkeellä. Samalla tapahtuu historiallinen talousvilppi, jossa pankkien holtittomalla yliluototuksella ottamat Kreikka-riskit ja vastuut siirretään täysimääräisesti euromaiden veronmaksajien harteille. Eli takaajamaat, kuten Suomi, joutuvat myöhemmin yhteisvastuullisesti maksamaan Kreikalle anteeksi annetut lainat.

http://www.ess.fi/uutiset/talous/2010/10/16/rehn-kreikka-heitoista-eihan...

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/09/30/nain-suomenkin-pulittama-hataraha-kiertaa-pankeille/201238815/170

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Mömmölän kyläkauppias siirtyy muille kylille, jos kauppa ei kannata.
Mitä tekee Suomi? vastaan itse.
Suomi käy kylällä, Euroopassa siis, jakamassa rahaa jotta tuotteitamme ostettaisiin huomaamatta, että maailmaa on muuallakin kuin Euroopassa.
Toistan vanhan kysymykseni; viemmekö Kreikkaan muutakin kuin turisteja, ja toki tänään rahaakin.

Arvo Kuusela

Jarmo Lauros
26.11.2012 15:33

"Suomi käy kylällä, Euroopassa siis, jakamassa rahaa jotta tuotteitamme ostettaisiin huomaamatta, että maailmaa on muuallakin kuin Euroopassa."

Niin, vaihtoehtona Euroopan tukemiselle olisi Suomessa oman kilpailukyvyn raju kohotus ja kaupanteon aloittaminen muualle maailmaan. Sillä onhan se niin että emme me sinne muualle muuten saa mitään kaupaksi ellemme paranna tässä tilanteessa kilpailukykyämme.

Perussuomalainen vaihtoehto on ilmeisesti oma valuutta ja raju devalvaatio, sillä ei tilanne kelluttamalla miksikään muuttuisi, se vain pahenisi, sillä markka nousisi kuten kelluva Ruotsin kruunu nousee.

Miten olisi sisäinen devalvaatio? Se olisi tässä tilanteessa ihan oikeasti paljon helpompi vaihtoehto. Kauppasuhteet EU:n alueellekin säilyisivät, eikä tarvitsisi vaihtaa valuuttaa miksikään. Tukiaispolitiikasta voisimme toki kohteliaasti vetäytyä. Selviytyisimme helposti hyvän kilpailukykymme turvin.

.

Eero Tillanen

Kuusela hölisee joutavia. Katso miten Islannissa toimittiin ja ota opiksesi. Sikäläiset pankkihuijarit olivat hommanneet maalle BKT:hen nähden 10-kertaiset velat ja silti oikea ratkaisu johti siihen, että lama kesti vain vähän yli 3 vuotta. Vertailun vuoksi, Suomen 90-luvun lama kesti seitsemisen vuotta.

Niin, se oikea ratkaisu oli kansanäänestys, minkä tuloksena pantiin pankit nurin ja sanoittiin ulkomaisille huijareille: "Emme maksa!" Jälkeenpäin myös IMF on kiitellyt ratkaisua.

EU ei tule enää pitkään vetämään suomalaisia tuotteita sitä vähää mitä nyt. Maailmaa on muuallakin, Venäjän kanssa pitää käydä aktiivisesti kauppaa, samoin Kaukoidän. Siellä ne kasvavat markkinat ovat, EU on pelkkä Molokin kita.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #25

Eero Tillanen. Suomenkin pitäisi sanoa EU-huijarieliitille: "Emme enää maksa senttiäkään eurokriisiin!" Tai erottava euromaiden joukosta. Muitakin maita rohkaistuu irtaantumaan moisesta konkurssipesästä ja huijauksesta.

Totta: "EU on pelkkä Molokin kita" tai Kankkulan Kaivo tai Musta Aukko, joka imee kaikki löperökätisten euromaiden veronmaksajien miljardit. Sulku niille!

Jaakko Paavilainen

"Kun niiden saatavat on kuitattu, ääni kellossa muuttuukin, ja Rehn/komissio tekevät esityksen Kreikan lainojen nollaamisesta ja anteeksi antamisesta"

JUURI NÄIN.

Ja tätä samaa asiaa ovat talousaktivistit jankuttaneet jo Kreikan kriisin alusta saakka.

- Kyseessä ei ole siis jälkiviisaus...

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Ei olli ole sumeilematon taloushuijari, ainoastaan 100% EUn/euron asiaa ajava sinisilmäinen vietävissä oleva normipoliitikko, jolle olisi suonut pikkasen enempi taloustietoa ja älyä ao. positioon. Valitettavasti tulee vaan äärimmäisen kalliiksi Suomelle Stubbin ja Kataisen rinnalla. Valtiomiehiä ja Suomen asiaa ajavia ei ole enää aikoihin näkynyt ...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Rafael Ranta paneppa tai lukijat pankaa isänmaallisuusjärjestykseen Katainen, Rehn, Stubb, Urpilainen, Koivisto, Liikanen, Holkeri, Kullberg, Bäckman, Helsingin Sanomat, Iltalehti, Yle, MTV, US-blogi jne... Ketkä enemmän ja ketkä vähemmän kuin toiset NUMEROIKAA JÄRJESTYS. Ota omia näkemyksiä esille!

Myös puolueet: kokoomus, sdp, keskusta,perussuomalaiset, vihreät, vasemmistoliitto, kristilliset, rkp - isänmaallisuusjärjestys niistäkin.
Odotetaan näkemyksiä innokkaasti!

Voi asian ilmaista niinkin ,että ketkä nykypoliitikoista ovat isänmaallisempia kuin toiset ja ketkä epäisänmaallisimpia. Vastaamiin!

Arvo Kuusela

Kari Kilpiö
27.11.2012 18:41

"Voi asian ilmaista niinkin ,että ketkä nykypoliitikoista ovat isänmaallisempia kuin toiset ja ketkä epäisänmaallisimpia. Vastaamiin!"

a) Onko tämä isänmaallisuus nyt sitten Karin mielestä ainut politikolle hyödyllinen ominaisuus ja kaiken arvostuksen mitta?

b) Pitäisikö politikkoja arvioidessa huomioon ottaa muitakin ominaisuuksia kuin isänmaallisuus?

c) Voisiko isänmaallisuuden kenties peräti unohtaa ja ajatella että ministerinen pitäisi toimia ihmisten hyväksi?

Mitä se ihmisten hyväksi toimiminen sitten oikein tarkoittaisi?
Ehkä sitä että yhteiskunnassamme kaikille riittää töitä jotka töihin kykenevät. Muista, niistä työhön kykenemättömistä, pidettäisiin sitten huolta niiden muiden tekemän työn kautta.

Kaikki hoidettaisiin niin että ihmisten työtaakka olisi jokaiselle sopiva ja työn tulos jaettaisiin sen mukaan kuka yhteiskuntaa eniten työllään hyödyttää, kuitenkin niin että niillekin jotka eivät yhteiskuntaa millään tavalla pysty hyödyttämään jää työllisten tuloihin nähden riittävä kohtuullinen toimeentulo.

Minä itse arvioisin vallanpitäjiä kohdan c mukaan ja unohtaisin kokonaan kohdan a. Sillä ei ole minulle merkitystä.

Eivätpä nämä mainitsemasi päättäjät ole kovin hyvin kohdan c mukaisesta tehtävästä suoriutuneet, mutta eivät olisi suoriutuneet yhtään sen paremmin vaikka olisivat miten isänmaallisuutta hehkuttaneet.

Yhteiskunta muuttuu paremmaksi vasta kuin ne kaikkein ylimmät päättäjät, äänestäjät, tajuavat miten homma pitäisi hoitaa, nyt ne eivät ole sitä vielä tajunneet ja ovat halunneet itselleen vääränlaisia johtajia ja ovat saaneet mitä ovat halunneetkin, tietenkin, sillä heillä on valta.

Eivätpä ne paremmat johtajat ole antaneet itsestään paljon mitään kuulua, ehkä jotain Raimo Sailasta ja sen tapaisia totuuden torvia lukuun ottamatta. Mutta eihän kansa sellaisia kuin Sailas äänestäisi jos ne itsensä ehdolle asettaisivat. Siinä se pulma taitaa ollakin.

.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #52

Esimerkikisi USA:ssa ja itäisessä naapurissamme isänmaallisuus on erittäin korkeassa kurssissa ns. intressipolitiikassa ja suhtautumisessa väärin-/toisinajattelivia kohtaan. Ei se isänmaallisuus ole pahitteeksi kansantaloudellisesti tai sosiaalipoliittisesti katsoen Suomessakaan.

Isänmaallisuus on yhtä kuin maan ja kansalaisten etu,niin että jokaisella suomalaisella on oikeudenmukaiset elämän edellytykset arvoon, säätyyn, ikään ja sukupuoleen katsomatta eli ei syrjitä eikä sorreta. Ihmisoikeuksia kunnioitetaan eikä ahneesti poljeta. Ismit ja stereotypiat kierouttavat isänmaallista keskustelua ja yhteistyöhalua. Fair play pitää olla arvossa. Yhteistyökykyisyys ja vastuuntunto ratkaisevat menestyksen. Ilman kovaa työtä ei tule tulosta. Raha ei kasva puussa. Tuloskunto pitää säilyttää kuin urheilussakin. Vahvuudet säilyttää ja heikkouksia parantaa sekä pystyä uudistumaan ajan haasteissa. Nuorissa on maan tulevaisuus. Sitä ei saa unohtaa koulutuksen ja tieto-taidon suhteen. Kilpailukyky vaatii sitä.

Suomettuminen ja brysselöityminen eivät edusta aitoa isänmaallisuutta. Mutta Suomi saa aina sellaiset johtajat kuin se äänillään ansaitsee. Työpaikkojen ilmastossakin on paljon korjaamisen varaa. Samoin palvelujen ja maan turvallisuuden parantamisessa. Keskittäminen ei ole oikea lääke.

Hyvinvointivaltiosta puhuminen on vain poliittista manipulaatiota,jos/kun puolueen tai poliitikon oma etu menee maan tai yhteisön edun yläpuolelle.Monet haluavat äänestää gallupsuosikkeja ja olla voittajan puolella, vaikka eivät olisi mielipiteitään samanmielisiä. Uraputkessakin jotkut taktisesti liittyvät valtapuolueisiin (poliittiset virkanimitykset).
Sitä kutsutaan opportunismiksi ja takinkäännöksikin. Tai kuulutaan hyviin veljiin ja sisäänlämpiäviin sisariin. Suhteilla kiivetään uraputkessa.

Yhteiskunnan kulttuuritaso nähdään siitä, kuinka hyvin se huolehtii heikompiosaisistaan ja jatkuvasta kehityksestään elämän eri alueilla.

Tosi on ,etteivät asiantuntijat ja pätevät halua ryvettymään politiikan parrasvaloihin. Julkisuuden kirot ja kateus vaanivat valtapeleissä ja median lööpeissä. Harvoista tusinapolitiikoista on valtiomiehiksi, jotka ajattelevat enemmänkin maan tulevaisuutta kuin omaa vaalimenestystään.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #55

Täyttä asiaa ensimmäisestä sanasta viimeiseen sanaan. Erittäin hyvä kommentti, mutta se menee valitettavasti niin harvalle ”jakeluun”. Meillä on nyt vallalla hallituksessa istuvan poliittisen eliitin keskuudessa ”brysselimaallisuus”. Vertauskuvallisesti Suomi-neitoa myydään täyttä päätä ”kulmilla”.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Olli Rehn ei ole saanut riittävästi tietoa, mikä on täysin "ymmärrettävää", koska on pitkä matka leikillisesti sanoen ”pyramidipelissä” itse virkapyramidin huipulle.

Tässä sitä tietoa (myös Ollille):

Kreikkaan liittyen Mauri Pekkarinen täräytti varsinaisen pommin kertoessaan Eduskunnan kyselytunnilla 22.11.2012, että Kreikka on yksityistänyt valtion omaisuutta luvatun 50 miljardin sijasta vain 1,7 miljardilla eurolla!

Heinäkuussa 2011 Kreikka lupasi myydä omaisuuttaan 50 miljardin euron arvosta. Näin ollen 48,3 miljardin euron arvosta on myymättä!

Mitä EU:n hajoamiseen tulee, niin katseet kannattaa kääntää tulevaisuudessa ennen kaikkea Iso-Britanniaan. Järki saattaa löytyä Lontoosta, jossa pääministeri David Cameron on siitä kävelevä esimerkki. Hänen uraansa seuranneena olen tullut siihen tulokseen, että hänen kanssaan ei pelleillä.

Jaakko Anttila

Posh boy Cameron on takaperin kävelevä sirkuspelle. Posh boy Cameron joutuu kävelemään takaperin, koska sillä tavoin posh boy Cameron voi varoa puskasta ampuvaa primitiivistä UKIP-puoluetta.

Ison-Britannian EK:n patruunapuheenjohtaja jyrähti viime viikolla ja muistutti, että 60 % Ison-Britannian viennistä suuntautuu EU:n sisämarkkinoille, ja varoitti polttamasta siltoja Eurooppaan.

Financial Times pilkkasi posh boy Cameronia viime viikon maanantaina ja tiistaina muistuttamalla, että vuonna 2013 Ison-Britannian julkisen sektorin palkka- ja eläkemenot ovat 102 miljardia euroa, julkisen sektorin hallintomenoista ja julkisen sektorin muista satojen miljardien eurojen kustannuksista puhumattakaan.

Financial Times totesi, että vuonna 2013 EU:n toimielinten hallintomenot, palkka- ja eläkemenot mukaan luettuina, ovat 8,5 miljardia euroa.

Financial Times korosti sitä, että vuonna 2013 Itävallan talousarvio on 162 miljardia euroa, ja että vuonna 2013 EU:n talousarvio on 137,9 miljardia euroa. Itävallassa on 8 miljoonaa asukasta. EU:ssa on 550 miljoonaa asukasta.

Posh boy Cameron, muiden jäsenvaltioiden pääministerit ja Ranskan presidentti eli Eurooppa-neuvosto hyväksyi toukokuussa kasvua, innovointia ja työpaikkojen luomista koskevan ohjelman.

Nyt posh boy Cameron jauhaa primitiivistä propagandaa EU:n toiminnan kustannuksista ja kieltäytyy hyväksymästä kasvua, investointia ja työpaikkojen luomista koskevan ohjelman rahoitusta rahoituskaudella 2014-2020.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Mitä tähän ”siltojen polttamiseen” tulee, niin tuotteiden hinta ja laatu ratkaisevat, ei se kuuluuko maa EU:hun vai ei. ”Kysynnän ja tarjonnan lailla” on myös merkitystä, vaikka sitä ei löydykään lakikirjasta. Tuontifirman johtajalle on sivuseikka, onko maa EU:ssa vai ei, jos tuontituote on kaikin puolin hyvä ja kilpailukykyinen ja se käy kaupaksi.

Muistuu mieleeni Saksan valtiovarainministeri Schäublen kosiskelu, jotta Iso-Britannia olisi liittynyt EMU:uun. Lontoosta tuli tähän jyrkkä EI, mikä oli täysin ymmärrettävää. Ennemmin maapallo alkaa pyörimään toiseen suuntaan kuin punta lakkaa olemasta rahayksikkönä Iso-Britanniassa.

Lissabonin sopimuksen artiklat 123 ja 125 heitettiin aikanaan ”roskalaatikkoon”. EU:n tilejä ei ole ainoakaan tilintarkastaja suostunut allekirjoittamaan liki 17 vuoteen!
Kyllä Lontoossa ymmärretään vetää näistä asioista johtopäätökset ilman suurempaa meteliä.
Se on varmasti vähentänyt tätä ”pyhää uskoa” Euroopan unioniin ja sen toimintaan, jota Suomessa tuntuu monella vielä riittävän. Kuuluuko kirjoittaja niihin?

Mitä tähän ”takaperin kävelevään sirkuspelleen” tulee niin kyllä Suomi-neito on kävellyt takaperin jo pitemmän aikaa. On tullut elettyä sellaisiakin aikoja, jolloin Suomi-neito oli lähes velaton.

Faktaa löytyy täältä:

www.velkakello.fi

Jaakko Anttila Vastaus kommenttiin #20

Jukka Mikkolalle:

1) Jäsenvaltiot ovat vastuussa EU:n varainkäytön täytäntöönpanosta. Suurin osa väärinkäyttäjistä löytyy Välimeren maista. Euroopan komissio kerää vuosittain tiedot väärinkäytöksistä ja perii varat takaisin jäsenvaltioilta.

2) EU-talouden tarkastusvirasto (Court of Auditors) ja EU:n petostentorjuntavirasto OLAF ovat vastuussa EU:n tileistä ja väärinkäytösten paljastamisesta.

3) EU:n tuomioistuin valvoo EU:n lainsäädännön täytäntöönpanoa ja Euroopan komissio valvoo EU:n perussopimuksen noudattamista.

4) Euroopan oikeusasiamies tutkii EU:n kansalaisten, yritysten ja organisaatioiden tekemiä kanteluita ja auttaa paljastamaan hallinnollisia epäkohtia eli tapauksia, joissa EU:n toimielimet, elimet tai laitokset ovat rikkoneet lakia, jättäneet huomioimatta hyvän hallintotavan perusperiaatteet tai rikkoneet ihmisoikeuksia. Esimerkkejä hallinnollisista epäkohdista ovat:

epäoikeudenmukaisuus
syrjintä
vallan väärinkäyttö
tiedon puute tai tietojen epääminen
tarpeettomat viivästykset
menettelyvirheet.

5) EU:n perusoikeuskirja: Euroopan unionin perusoikeuskirjassa on koottu yhteen asiakirjaan Euroopan unionin kansalaisten ja kaikkien unionin alueella asuvien henkilöiden kansalaisoikeudet sekä poliittiset, taloudelliset ja sosiaaliset oikeudet.

Näitä oikeuksia käsitellään kuudessa eri luvussa seuraavan jaottelun mukaisesti:

Ihmisarvo
Vapaudet
Tasa-arvo
Yhteisvastuu
Kansalaisten oikeudet
Lainkäyttö

Oikeudet perustuvat lähinnä niihin perusoikeuksiin ja -vapauksiin, jotka tunnustetaan Euroopan ihmisoikeusyleissopimuksessa, Euroopan unionin jäsenvaltioiden valtiosääntöperinteessä, Euroopan neuvoston laatimassa Euroopan sosiaalisessa peruskirjassa ja työntekijöiden sosiaalisia perusoikeuksia koskevassa yhteisön peruskirjassa sekä muissa kansainvälisissä yleissopimuksissa, joissa Euroopan unioni tai sen jäsenvaltiot ovat osapuolena.

Tuliko selväksi?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #57

Jaakko Anttila. "Ei mualimassa ou sinänsä vikkoo, vuan mualiman immeisissä on vikkoo". Eli aatteiden, uskontojen, puolueiden, poliitikkojen ja vallanpitäjien soveltamisessa ja inhimillisissä intohimoissa ja heikkouksissa. Tunne sekoittaa järjen, moraalin, asenteet ja ihmisarvot. Ihmiskunta ei näytä oppivan mitään virheistään, vaan joka sukupolvi tekee omat virheensä. Ja korjaa niitä kalliisti kantapään kautta yhä uudestaan.

Se koskee yhtä hyvin taloutta, ihmissoikeuksia, EU:n ihanteita kuin hallitus- ja puolueohjelmiakin. "Huono emäntä pilaa hyvätkin ruokatarpeet". "Mitä useampi kokki sitä huonompi soppa" mallia sinipunat 1990/2012. Vertaa Suurvalta Rooma,USA, NL/Venäjä,Kiina, EU, Sveitsi, Ruotsi, Tanska, Islanti, Englanti jne...

Arki ja käytäntö näyttävät oppien ja teorioiden sopivuuden, ei ostetut gallupit. On sekä elitististä että rahvaanomaista "populismia"/ lipomista..

Demokratian heikkous on siinä, että siinä on riitelevät puolueet (ja korporaatiot). (Platon Valtio-teoksessaan). Puheet kestävästä kehityksestä, tasa-arvosta, oikeudenmukaisuudesta, demokratiasta, "työväenpuolueesta" ja "hyvinvointivaltiosta" ovat vain katteetomia vaalihöpötyksiä, jotka unohtuvat heti vaalien jälkeen. Elämme valheellisen vastuuttomassa maailmassa. Rehellisyys ei peri maata , vaan rahasta ja Mr.Markkinavoimista on tehty epäjumala ja keinottelusta hyve.

Jaakko Anttila Vastaus kommenttiin #20

Jukka Mikkolalle:

1) Jäsenvaltiot ovat vastuussa EU:n varainkäytön täytäntöönpanosta. Suurin osa väärinkäyttäjistä löytyy Välimeren maista. Euroopan komissio kerää vuosittain tiedot väärinkäytöksistä ja perii varat takaisin jäsenvaltioilta.

2) EU-talouden tarkastusvirasto (Court of Auditors) ja EU:n petostentorjuntavirasto OLAF ovat vastuussa EU:n tileistä ja väärinkäytösten paljastamisesta.

3) EU:n tuomioistuin valvoo EU:n lainsäädännön täytäntöönpanoa ja Euroopan komissio valvoo EU:n perussopimuksen noudattamista.

4) Euroopan oikeusasiamies tutkii EU:n kansalaisten, yritysten ja organisaatioiden tekemiä kanteluita ja auttaa paljastamaan hallinnollisia epäkohtia eli tapauksia, joissa EU:n toimielimet, elimet tai laitokset ovat rikkoneet lakia, jättäneet huomioimatta hyvän hallintotavan perusperiaatteet tai rikkoneet ihmisoikeuksia. Esimerkkejä hallinnollisista epäkohdista ovat:

epäoikeudenmukaisuus
syrjintä
vallan väärinkäyttö
tiedon puute tai tietojen epääminen
tarpeettomat viivästykset
menettelyvirheet.

5) EU:n perusoikeuskirja: Euroopan unionin perusoikeuskirjassa on koottu yhteen asiakirjaan Euroopan unionin kansalaisten ja kaikkien unionin alueella asuvien henkilöiden kansalaisoikeudet sekä poliittiset, taloudelliset ja sosiaaliset oikeudet.

Näitä oikeuksia käsitellään kuudessa eri luvussa seuraavan jaottelun mukaisesti:

Ihmisarvo
Vapaudet
Tasa-arvo
Yhteisvastuu
Kansalaisten oikeudet
Lainkäyttö

Oikeudet perustuvat lähinnä niihin perusoikeuksiin ja -vapauksiin, jotka tunnustetaan Euroopan ihmisoikeusyleissopimuksessa, Euroopan unionin jäsenvaltioiden valtiosääntöperinteessä, Euroopan neuvoston laatimassa Euroopan sosiaalisessa peruskirjassa ja työntekijöiden sosiaalisia perusoikeuksia koskevassa yhteisön peruskirjassa sekä muissa kansainvälisissä yleissopimuksissa, joissa Euroopan unioni tai sen jäsenvaltiot ovat osapuolena.

Tuliko selväksi?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #58

Kaikki mitä kirjoittaja toteaa, ovat hyviä asioita, mutta sitten tulee se KÄYTÄNTÖ.
Käytäntö on toista: Miksi tilinpäätöksiä ei ole hyväksytty 17 vuoteen? Voiko kirjoittaja vastata tähän kysymykseen? Odotan vastausta.

Ostaisitko asunto-osakkeen taloyhtiöstä tai menisitkö mukaan yritykseen, jonka tilinpäätökset olisivat samalla tavalla hyväksymättä? Näin ei tietystikään voi olla Suomessa, kun jo lakikin sen kieltää. Mutta näin voi olla EU:ssa päivästä päivään, kuukaudesta kuukauteen ja vuodesta vuoteen.

Mitä tähän ”roskalaatikkoon” tulee, niin tässä vähän faktaa:

125 artikla (aiempi EY-sopimuksen 103 artikla)

1. Unioni ei ole vastuussa eikä ota vastatakseen sitoumuksista, joita jäsenvaltioiden keskushallinnoilla, alueellisilla, paikallisilla tai muilla viranomaisilla, muilla julkisoikeudellisilla laitoksilla tai julkisilla yrityksillä on, edellä sanotun kuitenkaan rajoittamatta vastavuoroisten taloudellisten takuiden antamista tietyn hankkeen yhteiseksi toteuttamiseksi.

Jäsenvaltio ei ole vastuussa eikä ota vastatakseen sitoumuksista, joita toisen jäsenvaltion keskushallinnoilla, alueellisilla, paikallisilla tai muilla viranomaisilla, muilla julkisoikeudellisilla laitoksilla tai julkisilla yrityksillä on, edellä sanotun kuitenkaan rajoittamatta vastavuoroisten taloudellisten takuiden antamista tietyn hankkeen yhteiseksi toteuttamiseksi.

2. Neuvosto voi komission ehdotuksesta ja Euroopan parlamenttia kuultuaan tarvittaessa täsmentää 123 ja 124 artiklassa sekä tässä artiklassa tarkoitettujen kieltojen soveltamiseksi tarvittavat määritelmät.

Sopimuksen 125. artikla kertoo totuuden tässä asiassa, mutta sitä ei ole noudatettu, vaan sitä on RIKOTTU RÄIKEÄSTI ja se johtaa ennen pitkää taloudelliseen katastrofiin. Tämä ei rajoitu pelkästään Välimeren ”deeku-maihin”, vaan se heijastuu Suomeen, aina ”mökin mummon” kotiin saakka.

Taloustieteen professori Nouriel Roubini on verrannut euroaluetta hidastettuun junaonnettomuuteen.

Veturi (EMU) on lähtenyt kiskoilta jo ajat sitten ja vaunut (euromaat) poukkoilevat perässä.

Uskonasiat ovat tietysti jokaiselle oma asia, mutta tässä ”EU-uskossa” on hyvä katsoa vähän totuuttakin silmiin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

EU:n budjetti v.2011 oli 142mrd€.
Sellaista summaa en antaisi nykymuotoisen EU:n läpinäkymättömän, epädemokraattisen ja labrakokeita kokonaisilla kansakunnilla tekevien byrokraattien käsiin, joiden aikaansaamat tilinpäätökset ovat aina jääneet hyväksymättä: "EU:n talous on yhteinen häpeämme", kuten Erkki Toivanen muinoin totesi.

Suhteettoman suuren osuuden sotkujen siivouksesta se on kaatanut Suomen niskaan.

Jaakko Anttila Vastaus kommenttiin #24

Vastaus Seppo Saarelle:

Euroopan unionin vuotuinen talousarvio oli lähes 142 miljardia euroa vuonna 2011. Vaikka summa oli suuri, se on vain prosentti EU-maiden yhteenlasketusta vuotuisesta bruttokansantuotteesta.

Suurin osa varoista käytetään EU:n kansalaisten ja yhteisöjen elämänlaadun parantamiseen. Budjettivaroilla tuetaan etenkin heikommassa asemassa olevia alueita ja yhteiskuntaryhmiä sekä työllisyyttä ja kasvua kaikkialla EU:ssa.

EU:n varainkäytöstä päätetään demokraattisesti vuosittaisessa budjettimenettelyssä. Euroopan komissio tekee ehdotuksen siitä, miten paljon varoja kutakin politiikanalaa ja ohjelmaa varten olisi osoitettava. Vaaleilla valitut Euroopan parlamentin jäsenet ja jäsenmaiden edustajat EU:n neuvostossa päättävät budjettivarojen käytöstä.

Seuranta:
Komission on raportoitava parlamentille siitä, miten budjettimäärärahat on käytetty. Menojen tarkastamisesta vastaa Euroopan tilintarkastustuomioistuin (EU-talouden tarkastusvirasto).

Euroopan unionin talousarvio jakaantuu seuraavasti:
Mihin varat käytetään Euroopassa?

EU:n budjettivaroista muun muassa

1) tuetaan uusien taitojen hankkimista ja kannustetaan yrityksiä innovointiin ja uusien työpaikkojen luomiseen
2) tuetaan luonnonympäristön säilyttämistä sekä elämänlaatua parantavaa maaseudun ja alueiden kehittämistä;
3) rakennetaan infrastruktuuria: rahoitetaan teitä, rautateitä, siltoja sekä voima- ja kaasujohtoja, joilla parannetaan EU:n syrjäisimpien alueiden liikenne- ja muita yhteyksiä
4) tuetaan kulttuurista monimuotoisuutta ja koulutusvaihtoa
5) rahoitetaan hätäapua esimerkiksi tulvien tai maanjäristysten uhreille.

Muualla maailmassa

Maailmanlaajuisena vaikuttajana EU katsoo, että sen tehtävänä on tukea taloudellista ja sosiaalista kehitystä, osallistua rauhanturvaamiseen ja antaa apua luonnononnettomuuksien ja konfliktien uhreille eri puolilla maailmaa.

EU tukee erityisesti seuraavia maita:

1) sellaiset kehitysmaat, joilla on vahvat historialliset siteet EU:n jäsenvaltioihin, kuten Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren alueen maat;
2) nousevan talouden maat EU:n itärajan tuntumassa
3) Välimeren alueella EU:n jäsenyyttä hakeneet maat.

Tärkeimmät menoerät (2011)

45 % ohjataan toimiin, joilla parannetaan EU:n kilpailukykyä ja edistetään köyhempien maiden ja alueiden kehitystä ("koheesiota" eli yhteenkuuluvuutta).

31 % käytetään EU:n viljelijöiden tukemiseen. Varoilla ei enää tueta ylituotantoa, vaan varmistetaan turvallisten elintarvikkeiden tarjonta kohtuulliseen hintaan sekä taataan maanviljelijöille kohtuulliset tulot – myös korvauksena ympäristön suojelusta.

11 % on varattu maaseudun kehittämiseen.

EU:n varoja käytetään pääsääntöisesti ainoastaan sellaisiin hankkeisiin, joissa jäsenmaiden on järkevää yhdistää voimavaransa. Hyvänä esimerkkinä voidaan mainita tieteelliset tutkimusohjelmat, jotka ovat elintärkeitä Euroopan maailmanlaajuisen kilpailukyvyn kannalta.

EU:n tutkimusrahoituksella edistetään yleiseurooppalaisia tutkimushankkeita, joissa tutkijat työskentelevät eri EU-maissa. Näin kansallinen tutkimus voi tuottaa tuloksia koko EU:n alueella ja samalla päästään hyödyntämään mittakaavaetuja.

Varoista hyötyvät monenlaiset alat, mm. biotekniikka, tietotekniikka, nanoteknologia sekä avaruustutkimus.

EU:n hallintomenot

EU:n toiminnasta aiheutuvien hallintomenojen osuus on 6 % kaikista menoista. Tämä summa kattaa kaikkien toimielinten (ensi sijassa Euroopan komission, parlamentin ja ministerineuvoston) toiminnasta aiheutuvat kustannukset sekä kääntämisen ja tulkkauksen, joita tarvitaan, jotta tietoa voitaisiin tarjota EU:n kaikilla virallisilla kielillä.

Tuliko selväksi?

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström Vastaus kommenttiin #59

Koska EU on mielestäsi niin hyvä ja oikeudenmukainen instituutio, niin miksi sen tilinpäätöstä ei ole hyväksytty viimeisten 18 vuoden osalta ?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Englanti pohtii kuumeisesti erotako EU:sta vai ei nähtyään eurokriisin toivottoman pitkittymisen. Aikooko Englanti tosissaan jättää EU:n kuin rotat uppoavan laivan vai pelaako se vain poliittista peliä? Aika näyttää.

EU/euromaapeli on vaikea palapeli koottavaksi ja harmonisoitavaksi toimivaksi ja demokraattiseksi sekä integraatioasteeltaan hyväksi liittovaltioksi kuten USA tai Sveitsi. Taitaa Eurostoliitto-korttitalohaave luhistua EU-eliitin ja moottorimaiden eli Saksan ja Ranskan ahneuteen ja EU-sopimusten epärehellisyyteen. Kulttuuri- ja moraalitasotkaan eivät ole EU-kelpoisia
eri EU/euromaissa. On monen kerroksen valtiota yhteen sullottavina.Kun vain ylivelat yhdistävät valtioita. "EU-saneerausta" tarvitaan nopeasti.

Eurostoliitto ei taida syntyä edes pihtisynnytykselläkään. Huijaripelit on tuhoon tuomittuja, eiväkä kestä päivänvaloa. Tosiasioiden tunnustaminen ja tunnistaminen on valtioviisautta myös EU:ssa!

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"Heinäkuussa 2011 Kreikka lupasi myydä omaisuuttaan 50 miljardin euron arvosta. Näin ollen 48,3 miljardin euron arvosta on myymättä!"

Eiväthän ne hulluja ole, oveliksi sanoisin ... parempihan se on sitten romahduksen jälkeen aloittaa kun on omaisuutta.

- Kun taas Suomessa ...!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Heikki Hyötyniemi. Ketkä kantavat todellisen juridisen vastuun eurokriisihuijauksesta A) EU:ssa B) Suomessa? Olisiko tehtävä Ylen,MTV:n tai HS:n gallup eli "ovensuukysely" asiasta? Uskalletaanko sitä edes tehdä?

Vai pidetäänkö hyväksyttävänä sitä, että euromaiden veronmaksajat maksavat euroeliitin ja finanssikeinottelijoiden ja eurohurmioisten kuprut?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Jukka Mikkola.Mutta saavatko politiikassakaan totuudenpuhujat yösijaa?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Valtiomme elinehto on tuottaa tuotteita joita muualla halutaan.
Sisäinen kaupankäyntimme, kotimaankauppa on +-0. Jos myyn jotain veljelleni tai isälleni, ei perhe siitä vaurastu.
Mistä muuten mahtaa olla Rehn ja Stubb kotoisin? Eivät ainakaan Impivaarasta eikä Mömmölästä, koska siellä asuu älykästä kaansaa.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Mielestäni käynnissä oleva suurpankkien riskien täysimääräinen siirtäminen euromaiden veronmaksajille ja eurovaltioiden varojen puhallus pankeille paljastaa raadollisesti sen, mitkä maat todellisuudessa EU:ta vievät. Ne ovat Saksa ja Ranska, joiden pankeilla on Kreikassa suurimmat saatavat.
Lipposen puheet Suomen osallistumisesta päätöksentekoon EU:n ytimessä ovat joko naiivia tietämättömyyttä tai vaalikarjan älyllisyyden aliarvioimista.

Jaakko Anttila

"Lipposen puheet Suomen osallistumisesta päätöksentekoon EU:n ytimessä ovat joko naiivia tietämättömyyttä tai vaalikarjan älyllisyyden aliarvioimista."

Olli Rehn on talouskomissaari, joka vastaa muun muassa talouden ohjauksesta Euroopan unionissa. Suomalaiset mepit toimivat omalla vuorollaan Euroopan parlamentin mietintöjen esittelijöinä ja lausuntojen valmistelijoina. Suomalainen tuomari on EU:n tuomioistuimen tuomarikollegion jäsen. Suomalainen tilintarkastaja on EU:n tilintarkastustuomioistuimen (EU-talouden tarkastusviraston) tilintarkastajakollegion jäsen.

Useat suomalaiset hallintovirkamiehet ovat korkeissa asemissa Euroopan komissiossa, EU:n neuvostossa, Euroopan parlamentissa, EU:n tuomioistuimessa, EU:n tilintarkastustuomioistuimessa ja Euroopan investointipankissa.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Korkea suomalaisen virka-asema EU:ssa ei suinkaan merkitse Suomen etujen ajamista, ja väestömäärään pohjautuva meppien lukumäärä aiheuttaa Suomelle lähes mitättömän pienen äänivallan.

Antro Pulkki Vastaus kommenttiin #21

Nimenomaan suomalaisen muutta katsokaas noita edunsaajamaiden korkeita virkamiehiä! Kotiinpäin vedetään kaiken aikaa.

Stubbi yritti vanhaa kikkaa jakamalla Suomen nettomaksut ja sen tulevat lisäykset KOKO kansan määrällä(=5.426.107/VRK:n valotaulusta klo 15.00 tänään). "Todella halpaa". Onko meillä todellakin veronmaksajia tuo määrä?
Vastaan EI OLE!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Saa nähdä milloin kokoomuksen pj/pm Katainen pakenee vastuitaan EU-eliitin seuraneidiksi ja lemmikiksi, kun ylivelkapuheet alkavat polttaa housujen takalistoa? Veikatkaa miten pitkään menee palkkiovirkaan "EU:lle suotuisista poliittisista toimista". Onko hetki seuraavassa pääministerin vaihdossa eli uusissa vaaleissa vai toivottavasti jo aiemmin?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mutta nyt IMF:llä alkaa palaa päreet ja hihat Kreikan ja eurokriisin suhteen!

Saa nähdä mitä siitä seuraa esimerkisi "mallioppilas" Suomelle?

Rahoitus-/vastuu-/luokittelumielessä meinaan.

IMF on tajunnut palaneen käryä ilmassa EU:n/eurommaiden rahanlypsyn suhteen.

Meinaako IMF puhaltaa pelin poikki ja antaa punaisen kortin EU-lle ja kolmen AAA/luokituksen poistoja tietyille maille. Siirtää ne paikalliseen AA-kerhoon miettimään moraalittomuuttaan raha-asioiden hoidossa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Hannu Mikael. Ei nää Rehnin esitykset ole mitään sinipunien (Holkeri) ja Kataisen sinipunan Suomea lamauttaviin touhuihin verrattuna. Missä EU, ja sinipunat siellä ongelma. Sinipunat ovat tulleet todella kalliiksi Suomelle.

Esitys: Ei koskaan enää sinipunahallituksia Suomeen!

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Sinipuna onkin oman blogin arvoinen aihe, ellei kauhugalleria, jos aletaan tutkimaan Holkerin, Lipposen, ja Kataisen aikaansaannoksia Kokoomuksen ja SDP:n liitossa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #39

HM. Tutkivalla journalismilla on vielä paljon paljastettavaa Suomessa ja EU:n toimissa. Kirjamuotoon saatettuna siitä tulisi melkoinen bestseller esimerkiksi joulumarkkinoille ja ennen vaaleja. "Politiikan kauhugallerioista ja yhtä-köyttä-yhdistyksistä euromaiden salattuihin kabinettineuvotteluihin" - meillä ja muualla jäsentäen ja henkilökuvauksiin paneutuen. Myös sopivaa aineistoa viihdeohjelmistoon malliin "Valehtelijoiden Klubi" ja "Muppit Show" jne. Tai "Ketkä tanssittavat Suomi-neitoa pillinsä mukaan"??

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #39

Toinen mielenkiintoinen paljastuksen aihe on Tiitisen lista. Se julkaiseminen on liian arka asia, koska siinä lienee liiaksi suojeltavia "näkyviä nimiä", joiden kasvot menisivät heti kansan silmissä.

Suomettuneet poliitikot paljastuisivat koko Kansalle.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros Vastaus kommenttiin #46

Niin kauan kuin listaa ei julkaista, on siellä Halonen ja Kanerva.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

HM. Saksa ja Ranska ovat selvästi tehneet diilin muiden euromaiden veronmaksajien päänmenoksi/ketuttamiseksi eurokriisissä. Olisiko asia vietävä EY-tuomioistuimeen tai muuhun kansainväliseen puolueettomaan oikeuselimeen pohdittavaksi? Oikeus ja kohtuus vaatii jo sitä. (OLaus Petrin sanoin).

Oikeusoppineet ottakaa kantaa! Onko uskallusta?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Ketkä ovat olleet epäisänmaallisimmat poliitikot ja puolueet Suomessa vuosina 1980-2012. Pyydetään rehellisiä kannanottoja!

Eli ketkä/mitkä puolueet kantavat suurimman poliittis-juridisen vastuun Suomen ylivelkaannuttamisesta hyvinvointivaltiosta pahoinvointivaltioksi?

Objektiivisesti ajatellen ilman erivärisiä silmälaseja!

Kari Kuuva

Mitä tulee tämän jutun otsikkoon niin ainakin Rehn on puhdas Kepulainen ja hehän jos kutka tietävät miten tukiaiset toimii ja kenen taskusta ne rahat otetaan , meinaan vaan sano.

Mika Virtanen
Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Rehn hoputtaa maksamaan Kreikka-tukia. Suomen osuus edelleen 1,79% eli po. osuudesta 0,54mrd€:
http://www.talouselama.fi/uutiset/rehn+kiirehtii+u...

Ikävintä on se, että Suomen maksuosuudet ns. Välimeren kriiseihin ovat jopa kymmenkertaiset suomalaisten pankkien ns. riskisijoituksiin nähden. Emme siis ole osallistuneet sotkun tekoon, mutta siivota saamme yli oman osuutemme. Näin siihen pelotellaan:
http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/06/13/m...

Näin talouskomissaari on kriisiä hoitanut;
http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/05/30/o...

Se on sitä eurodemokratiaa. Tässä siitä suomalaisen veronmaksajan näkökulmasta:
http://jhuopainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/122412-...

LISÄTTY 21.38:
Piikkimme kokonaisvastuut olivat 50mrd€ viime tammikuussa ja nyt ovat ylittäneet sen: vuoden budjettimme:
http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/01/25/s...

Vuosi sitten euron via dolorosaa kuvattiin näin:
http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2011/11/30/m...
Ja sen pahin skenaario toteutuu paraikaa:
"Sen sijaan yhtiön ennusteista se todella pessimistinen vaihtoehto on, että talousviranomaiset pitävät kaikin keinoin rahaliiton väkisin kasassa eikä nykyinen pattitilanne pääsekään purkautumaan."

Blogin otsikkoa voi pohtia tapahtuneiden asioiden valossa: Kyllä tässä on tehty laboratoriokokeita elävillä kansakunnilla häikäilemättömästi.

Eero Tillanen

"Kyllä tässä on tehty laboratoriokokeita elävillä kansakunnilla häikäilemättömästi."

Historia toistaa itseään, kuka muistaa vahvan Markan politiikan ja sen pääarkkitehdin, josta sittemmin tuli presidentti? Eräs toimittaja sanoikin hänestä osuvasti:

"Mauno Koivisto on taloustieteiden Tohtori Mengele, joka teki julmia ihmiskokeita Suomen kansalla."

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Puhut pelkkää asiaa ET. Sinipunat ovat tulleet turhan kalliiksi Suomelle.

1990-laman pääarkkitehdit olivat vahvan markan ja löysän rahapolitiikan sepittäjät Suomen Pankin Rolf Kullberg, presidentti Mauno Koivisto (sd), pääministeri Harri Holkeri (kok), demarivaltiovarainministerit Erkki Liikanen ja Matti Louekoski. Erkki Liikanen vaikuttaa nyt Suomen Pankissa.

Samalla Punapääoman romahti: STS-pankki, rakennusliike Haka, vakuutusyhtiö Kansa ja kauppaliike EKA levisi kuin Elanto. Maisemasta häipyi samalla SYP,KOP, Skop ja Postipankki. Kunkurrssiaalto levisi tsunamin tavoin maahan ja epätoivoiset ihmiset tekivät takausten ym. vuoksi lopullisia ratakaisuja epätoivoissaan. Millainen lienee tilinpäätös euromaaseikkailusta ja eurohurmasta? Jälkipolvet kiroavat kai isiensä velkaperintöjä.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Hämmästyttävää sinänsä, että 30-luvun lamaakin tuhoisamman kriisin 90-luvun alussa aikaansaaneen Koivisto-Holkeri-Liikanen-Kullberg-kvartetin toimia ei ole avoimesti tutkittu, eikä mediassa juurikaan ruodittu.
Tässä vaikuttanee jonkinlainen poliittinen korrektius ja itsesensuuri, kun presidentti Koivisto on elossa ja Liikanen istuu Suomen Pankissa.

Tuhoista aikoi ottaa vastuuta ainoastaan Kullberg, joka olisi halunnut erota Suomen Pankista, kun markka pakkodevalvoitiin 1991, mutta Koivisto pyysi jatkamaan.
Liikanen loikkasi viimetingassa EU-komissaariksi nähdessään romahduksen olevan tulossa, ja päätyi myöhemmin jättimäisen Suomen Pankin pääjohtajaksi askaroimaan tilastojen parissa, vaikka maalla ei ole omaa valuuttaakaan mihin vaikuttaa.
Holkeri koputteli nuijaa YK:n yleiskokouksessa, yritteli kansainvälisen rauhanneuvottelijan roolia laihoin tuloksin, ja sai valtioneuvoksen arvonimen joistain tuntemattomista ansioista.
Koivisto on presidentin asemassa välttänyt kriittiset arvioinnit. Toistaiseksi.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #38

Tästä kaikesta kertoo erittäin tarkasti Antti-Pekka Pietilän kirja nimeltä ”Pankkikirja”, jonka Art House julkaisi vuonna 1995. Siitä kannattaa lukea ennen kaikkea luku 10 ”Erkki Liikanen ja laman anatomia” (s. 186-209). Se on täyttä asiaa ja vanhaa sanontaa mukaillen ”Totuus ei pala tulessakaan”. Toistaako historia jälleen itseään?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Siltä Vaikuttaa.HM ja MV. Härskiä, epäisänmaallista vetoomusta Rehniltä. Kaikkien jäsenmaiden tulisi ties monenko kerran vielä tulevaisuudessakin joustaa ja avustaa lisävelkarahoilla suurlakkoilevaa Kreikka-ressukkaa.

Suomen kilpailukyky ei parane yhtään Kreikkaa avustamalla- päinvastoin velkamäärä lisääntyy ja kansantalous vain huononee. ON meillä "talousnerot" maatamme johtamassa tai pettämässä! Hallitusta olisi vaihdettava. Ja...

Suurlakkoileva Kreikka ulos sekä EU:sta että euromaiden joukosta!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Toistan: on meillä "talousnerot" maatamme johtamassa ja pettämässä!

Arvo Kuusela

Eero Tillanen
26.11.2012 22:43

"Kuusela hölisee joutavia. Katso miten Islannissa toimittiin ja ota opiksesi. Sikäläiset pankkihuijarit olivat hommanneet maalle BKT:hen nähden 10-kertaiset velat ja silti oikea ratkaisu johti siihen, että lama kesti vain vähän yli 3 vuotta. Vertailun vuoksi, Suomen 90-luvun lama kesti seitsemisen vuotta.

Niin, se oikea ratkaisu oli kansanäänestys, minkä tuloksena pantiin pankit nurin ja sanoittiin ulkomaisille huijareille: "Emme maksa!" "

Tässä levität väärää tietoa. Islantilaiset olivat niitä huijareita ja muualla olivat ne huijatut. Islantilaiset kieltäytyivät maksamasta heidän pankkiensa huijaamille ulkomaalaisille heidän rahojaan takaisin.
Suomessa ei taaskaan kärsitty tästäkään huijauksesta, vaan eniten huijattiin kait Englantilaisia säästäjiä, mikäli muistan oikein.

"EU on pelkkä Molokin kita."

Tässä aliarvioit aivan suotta EU:ta.

EU:n bruttokansantuote on Wikipedian mukaan suurempi kuin USA:n bruttokansantuote, vaikka mukaan ei lasketa Eurooppalaisessa "systeemissä", käytännössä EU:ssa, vahvasti mukana olevia Norjaa ja Sveitsiä.

EU;n bruttokansantuote on kuitenkin suurinpiirtein sama kuin USA:n. kolmannnella tilalla olevan Kiinan bruttokansantuote on kolmannesta pienempi kuin USA:n ja EU:n. Venäjän bruttokansantuote on vain yksi kuudesosa EU:n bruttokansantuotteesta ja esimerkiksi Intian bruttokansantuote on vain kahdeksasosa EU:n bruttokansantuotteesta.

Joten, sanoisin ettei EU:ta kannattaisi vähätellä kauppakumppanina, eikä suhtautua kevytmielisesti EU:n markkinoihin. EU on lisäksi meille sisämarkkina-aluetta, tilannetta ei kannata muuttaa.

ulf fallenius

Kiander kertoi eilen uutisisissa että Kreikka pystyisi helpposti maksamaan velkansa mutta polittiitista tahtoa ei vaan löydy.Kuka on tyhmempi kun Suomalainen ensinäksi osallistuu heidän velanmaksuun ja sitten vielä kaikken lisäksi matkustaa eniten Kreikkaan ja vie lisää harmaata rahaa heille koska veroja eivät maksa oli sitten kuitti tai ei. KReikka tulee tässä muodossa erittäin tappioliseksi Suomelle kun lainat hoidetaan ja viimeisetkin säästöt törsätään ylikalliissa Kreikassa missä kaikki on harmaata taloutta.

Jaakko Anttila

Pääsy EEC:n markkinoille ja EEC-vapaakauppasopimus olivat Suomen vientiteollisuuden elinehtoja jo 1970-luvun alussa, koska EEC:n jäsenvaltioiden väliset tullimaksut poistettiin lopullisesti vuonna 1968 ja koska EFTA-maat Tanska ja Iso-Britannia olivat liittymässä EEC:hen.

Norja ja Sveitsi ovat varmistaneet pääsyn EU:n sisämarkkinoille. Norja Euroopan talousalueen (ETA) jäsenyydellä, josta Norja maksaa 200 miljoonaa euroa vuodessa. Norja on sisällyttänyt EU:n sisämarkkinalainsäädännön omaan lainsäädäntöönsä ja Norja noudattaa muutakin EU:n lainsäädäntöä, josta puolet (50 %) koskee EU:n yhteistä maatalouspolitiikkaa.

Sveitsi puolestaan on varmistanut pääsyn EU:n sisämarkkinoille kymmenillä erillisillä sopimuksilla, joista ei päätetä kansanäänestyksellä.

Jos Iso-Britannia vastoin maan EK:n (CBI:n) kantaa eroaa Euroopan unionista, se joutuu liittymään Norjan tavoin Euroopan talousalueeseen, maksamaan Norjaan verrattuna moninkertaisen jäsenmaksun ETA:n jäsenyydestä ja sisällyttämään EU:n sisämarkkinalainsäädännön omaan lainsäädäntöönsä.

Kävin tutustumassa edellä olevaan linkkiin, joka johtaa primitiiviseen liittovaltiopropagandaan. Liittovaltiosta rumpua lyövät ovat höyrypäisiä lahkolaissaarnaajia tulta ja tulikiveä myöten.

. suvituuli

"Jos Iso-Britannia vastoin maan EK:n (CBI:n) kantaa eroaa Euroopan unionista, se joutuu liittymään Norjan tavoin Euroopan talousalueeseen, maksamaan Norjaan verrattuna moninkertaisen jäsenmaksun ETA:n jäsenyydestä ja sisällyttämään EU:n sisämarkkinalainsäädännön omaan lainsäädäntöönsä."

Ja juuri tälläinen järjestely sopinee Iso-Britannialle erittäin hyvin!

Pitäisi sopia myös Suomelle.

Toimituksen poiminnat