HaMi Paatunut pessimisti ja kyynikko ei joudu pettymään koskaan

Miksi valtio pyrkii salaamaan kriisimaiden tukiin ottamansa omat lainat?

  • Miksi valtio pyrkii salaamaan kriisimaiden tukiin ottamansa omat lainat?

Suomi on jo tukenut Irlantia, Portugalia, Espanjaa, Kreikkaa, ja Kyprosta lainoilla ja lainatakauksilla. Samaan aikaan taustalla lyhennetään tähän tarkoitukseen otettuja omia lainoja, jotka päätyivät samanmääräisinä kriisimaille. Näiden lainojen maksuaikatauluista ja ehdoista ei jälkineuvotella vapailla rahoitusmarkkinoilla, vaan lainat maksetaan hinnalla millä hyvänsä, ettei vain luottoluokitus laske.

Hinta on sellainen, että sen avoimeen julkituomiseen euronöyrän hallituksen, Kataisen, ja Urpilaisen totuudenmuuntelu- ja selittelykyky ei enää riitä.

Kuntatalouksien kuristaminen on jo jatkunut vuosia valtio-osuuksien leikkaamisilla, ja kuntien tehtävien lisäämisillä. Nyt hallitus lupaa vähentää kuntien tehtäviä, mutta samalla valtio-osuuksien leikkaaminen jatkuu, ja sen seurauksena kuntapalvelut kurjistuvat lisää.

Eli eräs keskeinen syy kuntatalouksien alasajoon on juuri samainen valtion lisävelkaantuminen euromaiden tukiin ottamiensa lainojen vuoksi. Toki valtiotalouden merkittävään heikentymiseen on muitakin syitä. Muidenkin EU-maiden talouskehitys on pysähtyneisyydessä, ja se heijastuu tietenkin Suomeenkin. Taustalla on yhteisvaluutan pönkittämisen sanelema keskinäinen tukeminen. Kuten Suomessakin. Lisäksi vaikuttaa ahnas globalisaatio, joka on vienyt ja vie teolliset työpaikat halpatyövoimamaihin. Kuten Suomessakin.

Samaan aikaan muuttovirta EU:hun jatkuu sen ulkopuolelta. Suomessa liberaali, ei työperäinen maahanmuutto on tuonut maaahan vajaa 300 000 ulkomaalaisperäistä pysyvää asukasta, ja heidän keskimääräinen työttömyysasteensa on tätä nykyä todennäköisesti jo yli 40%, eli maahan on saatu yli 100 000 työntöntä lisää. Tämäkin asia pyritään salaamaan. Käytännössä mitään merkittävää työperäistä maahanmuutoa ei voi suurtyöttömyyden maahan ollakaan, kun tulijoille ei ole töitä sen enempää, kuin kanta-asukkaillekaan.

Tästä huolimatta EK ja hallitukset pyrkivät lisäämään ja tukemaan maahanmuuttoa. Takana on yksinkertainen ja raadollinen tavoite alentaa palkkatasoa lisäämällä kilpailua vähenevistä työpaikoista. Se tulee myös tapahtumaan eräiden hallituksessa istuvien monikulttuurisuuden kirjoon itseisarvona ihastuneiden ns. hyödyllisien idioottien myötävaikutuksella.

Suomen tulevaisuus eurokolhoosin yhteisvastuullisena on sellainen, että nuorilla ja nuorilla aikuisilla näkymät ovat hyvin huonot. Vain murto-osa tulee työllistymään, jos vanhemmilla on suhteita ja yhteyksiä järjestää työpaikka. Näillä näkymin kynnelle kykenevien on oman etunsa vuoksi suunnistettava muille maille, ja euroalueen ulkopuolelle, sillä euroonsa ankkuroituneessa EU:ssa ei ole näköpiirissä parannusta, vaan hidasta talouden näivettymistä ja pysähtyneisyyttä.

Suomen tulevaisuus sinetöitiin videon historiallisessa "asiakeskustelussa" kysymättä kansalaisilta yhtään mitään. Vahinko vain, että poikkeuksellisesti ei sillä kertaa apinoitu Ruotsia, mikä olisi ollut hyvinkin viisasta. Lipponen oli tietävinään, että Ruotsi tulee perästä euroon, mutta toisin kävi - ruotsalaisten onneksi vapaina eurotukivelvoitteista.

 

 

http://www.talouselama.fi/uutiset/euron+perustajiin+kuulunut+saksalaisministeri+vaatii+loppua+katastrofaaliselle+yhteisvaluutalle/a2183162

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Niin - 15v.sitten ja nyt ollaan tässä ... peloittelua silloin vaiko totta tähän aikaan että tässä ajassa. Lipponen oli niin varma jo etukäteen jota nyt Käteisenä maksellaan - kuka mitenkin - "voittaen/häviten" !

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Hyvä kirjoitus.

Yhteisvaluutta on todellakin ollut kataistrofaalinen kaikille muille euromaille, paitsi Saksalle, toistaiseksi.

Meillä on vain valitettavasti niin umpisokea hallitus, joka ei tätä näe, eikä tiedosta.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Saksa onkin tosiasiallisesti suurin eurosta hyötyjä.
Samalla se tuli puhaltaneeksi kriisimaille tarkoitetut EU-tuet omille pankeilleen.
Asiaa voi tosin tarkastella niinkin, että suurimmat eurosta hyötyjät ovat euron ulkopuoliset Britannia, Ruotsi ja Tanska, jotka voivat vapaasti ja itsenäisesti käyttää raha- ja finanssipoliittisia työkalujaan ilman EKP:n tai EU:n sanelua.

Kirjoitin Saksan tekemästä tukipuhalluksesta toisessa blogissani:

http://hami.puheenvuoro.uusisuomi.fi/125499-onko-o...

Viitteet:
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2013/08/1...

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/09/30/n...

Toimituksen poiminnat